top of page

Tekstredactie

Werkwijze

Bent u een professional en hoort het schrijven van teksten  bij uw dagelijkse werk? Of hebt u bij wijze van uitzondering een tekst geschreven en u weet niet of het beter zou kunnen? U kunt uw tekst dan aan mij voorleggen. 

 

De regels van het Nederlands en de uitgangspunten voor heldere communicatie zijn daarbij uiteraard de basis. Verder werk ik altijd volgens de huisstijl van uw organisatie en hou ik me aan het jargon dat in uw branche gebruikelijk is.

 

Correctie, redactie of advies?

Wilt u alleen eventuele taalfouten uit uw tekst laten halen? Dan kunt u het beste kiezen voor correctie. Redactie is een optie als u wilt dat ik ook kijk of de tekst goed opgebouwd is, of de formulering duidelijk is en past bij uw lezer en het doel dat u wilt bereiken.

 

En dan is er nog een derde mogelijkheid: tekstadvies. Ik bekijk uw tekst op dezelfde manier als bij tekstredactie, maar: ik verander niets aan uw tekst. Ik doe suggesties voor verbetering en geef u schrijftips waarmee u direct aan de slag kunt.

 

Hoe werkt het?

U stuurt mij de tekst op die u aan mij voor wilt leggen. Ik neem contact met u op om met u te bespreken wat uw wensen zijn en wat ik voor u kan doen. U ontvangt daarna van mij een offerte met een samenvatting van uw opdracht, de doorlooptijd en de kosten. Zodra u akkoord bent, ga ik aan de slag.

bottom of page